përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Pavlova, Galina

.

pavlova galinaGalina Pavlova, lindur më në Varna, studioi gjermanistikë dhe italistikë në Sofje. Pas përfundimit të studimeve ajo dha gjermanisht si gjuhë të huaj dhe letërsi gjermane në gjimnazin e gjuhëve në Varna, në Kolegjin e Turizmit dhe në Universitetin e Lirë të Varnas. Me përkthime ka filluar të merret qysh gjatë veprimtarisë së saj si mësuese. Që prej vitit 2008 punon si përkthyese e lirë. Galina Pavlova ka përkthyer shumë vepra letrare, ndër to nga Elke Schmitter, Gila Lustiger, Ilma Rakusa, Svetla Petrova, Karlfried Graf Dürkheim, Ingo Schulze, Bernhard del Monaco, Franz Kafka dhe W. G. Sebald.

partner projektesh

traduki partners 2014 d