përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Antoniu, Irinel

.

antoniu irinelIrinel Antoniu u lind më 1981 në Botoşani, Rumani. Studioi gjuhë-letërsi rumune dhe franceze në Universitetin Iaşi. Më 2004 i përfundoi studimet. Aktualisht punon si redaktor në Shtëpinë botuese Univers. Që prej vitit 2005 Irinel Antoniu ka përkthyer mbi 25 libra nga frëngjishtja, kështu për shembull Gabriel Osmonde: L’Œuvre de l’amour, Gaston Bachelard: Le droit de rêver, Benoît Duteurtre: La petite fille et la cigarette, Marek Halter: Le Kabbaliste de Prague, Maurice Halbwachs: La mémoire collective, Marie-Jeanne Urech: Des accessoires pour le paradis.

partner projektesh

traduki partners 2014 d