përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Diner, Dan

.

diner dan by dontworry© dontworryDan Diner u lind më 1946 në Mynih. Ai është profesor i Historisë së Kohës së Sotme pranë Hebrew University, Jerusalem, dhe drejtor i Institutit Simon Dubnow për Histori dhe Kulturë Hebraike pranë Universitetit të Lajpcigut. Dan Diner ka publikuar shumë libra për historinë politike të shekullit të 20-të, për historinë e Lindjes së Mesme dhe historinë e hebrenjve. Për veprën e tij ai ka marrë disa çmime, ndër të tjera, më 2013 Çmimin e Lajpcigut për Shkencë dhe në të njëjtin vit bursën advanced të ERC-së.

partner projektesh

traduki partners 2014 d