përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Šodan, Damir

.

sodan damir by majda bakocevic© Majda BakocevicDamir Šodan u lind më 1964 në Split. Studio për anglistikë, histori dhe letërsi në Universitetin e Zagrebit. Damir Šodan ka botuar tre vëllime të veta me poezi, disa pjesë teatrale dhe një numër të madh përkthimesh poetësh amerikanë në kroatisht dhe, krahas veprimtarisë së tij për revista të ndryshme letrare, është bashkëbotues i Feral Tribune Edition. Drama e tij Zaštićena zona doli në gjermanisht më 2002 nën titullin Schutzzone pranë botimeve Folio në Vjenë. Šodan jeton dhe punon në Hagë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d