përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Kermani, Navid

.

kermani navid by villa massimo© Villa MassimoNavid Kermani, lindur më 1967, është docent universitar për orientalistikë dhe deri më 2003 ka qenë Long Term Fellow pranë Wissenschaftskolleg të Berlinit. Sot ai jeton si shkrimtar i lirë në Köln. Për veprën e tij akademike dhe letrare është shpërblyer me disa çmime. Ai është anëtar i Akademisë Gjermane për Gjuhë dhe Poezi dhe i Konferencës Islamike Gjermane. Më 2008 Shtëpia e Kulturave të Berlinit e shpalli atë Permanent Fellow. Më 2009 ai u bë Permanent Fellow i Institutit të Shkencave Kulturore Essen dhe u pranua në Akademinë e Shkencave të Hamburgut.

Website

partner projektesh

traduki partners 2014 d