përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Lafe, Genc

.

genc lafeGenc Lafe është lindur më 1968 në Tiranë. Ka studiuar për italianistikë dhe albanologji në Universitetin e Tiranës dhe ka doktoruar në Universitetin e Tübingenit në degën e gjuhësisë së krahasuar. Më pas ka bërë një doktoratë të dytë në Universitetin e Firences në Itali. Ka marrë pjesë në projekte hulumtuese në Universitetet e Tübingenit dhe Jenas. Aktualisht ai jep gjuhë shqipe në Universitetin e Salentos, Itali. Në fokus të veprimtarisë së tij hulumtuese është albanologjia, gjuhësia krahasuese / kontrastive, gjuhësia historike, linguistika kognitive dhe përkthimi. Genc Lafe ka përkthyer nga gjermanishtja në shqip  Geschichte der Schweiz të historianit Thomas Maissen.

partner projektesh

traduki partners 2014 d