përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Fisch, Jörg

.

fisch joergJörg Fisch, lindur më 1947 në Zvicër, studioi histori dhe filozofi në Universitetin e
Cyrihut, Bazelit, Vjenës, Münsterit dhe Heidelbergut. Prej vitit 1969 ai ka qenë bashkëpunëtor i Reinhart Koselleckut, më 1976 doktoroi në Heidelberg dhe më 1983 fitoi në Bielefeld titullin e docentit universitar. Prej vitit 1987 deri më 2012 ai ka dhënë mësim në Universitetin e Cyrihut si profesor për histori të përgjithshme të kohëve moderne, me profilizim historinë e së drejtës ndërkombëtare. Veprat e tij më të rëndësishme janë: Krieg und Frieden im Friedensvertrag (1979), Die europäische Expansion und das Völkerrecht (1984), Geschichte Südafrikas (1998) dhe Europa zwischen Wachstum und Gleichheit 1850-1914 (1998).

partner projektesh

traduki partners 2014 d