përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Groebner, Valentin

.

groebner valentinValentin Groebner u lind më 1962 në Vjenë. Pas një studimi në Vjenë, Marburg dhe Hamburg dhe mbrojtjes së doktoratës në vitin 1991 në Bielefeld, më 1998 ai fitoi titullin e docentit universitar në Universitetin e Bazelit.

Në periudhën 1996/97 ai ishte bursant në Kolegjin Shkencor të Berlinit, më 1999 bursant i bursës “Jean Monnet” pranë Institutit Universitar Evropian të Firences, 1999/2000 Visiting Professor pranë Department of History of Art në Harvard University, në pranverë 2001 profesor në École des Hautes Études en Sciences Sociales në Paris, 1999-2001 anëtar i Grupit të Punës "The Moral Authority of Nature" dhe në verën e vitit 2001 Visiting Fellow pranë Institutit “Max Planck” për Histori Shkence në Berlin.
Valentin Groebner është anëtar i shoqatës zvicerane „Gesellschaft für Wirtschafts- dhe Sozialgeschichte“ dhe bashkëeditues i Zeitschrift für Ideengeschichte.

Prej marsit 2004 Valentin Groebner është profesor për historinë e mesjetës dhe renesancës në Universitetin e Lucernës.

partner projektesh

traduki partners 2014 d