përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Hrastelj, Stanka

.

hrastelj stanka by bostjan puceljStanka Hrastelj, lindur më 1975 në Brežice, jeton si poete dhe përkthyese në Krško. Deri më tani i janë botuar dy vëllimet me poezi, Nizki toni (2005), për të cilin ajo fitoi çmimin për debutimin më të mirë, dhe Gospod, nekaj imamo za vas (2009). Romani i saj i parë Igranje doli më 2012 pranë botimeve Mladinska knjiga. Dorëshkrimi i romanit fitoi konkursin e shtëpisë botuese Mladinska knjiga si vepra më e mirë e pabotuar e vitit 2012. Poezitë e saj janë përkthyer në disa gjuhë dhe janë botuar në antologji të ndryshme.

partner projektesh

traduki partners 2014 d