përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Blenchea, Octavian

.

blenchea octavianOctavian Blenchea, lindur më 1975 në Transilvani, studioi për gjuhë-letërsi rumune dhe franceze në Bukuresht. Temën e diplomës ia përkushtoi renesancës kulturore të Ballkanit pas rënies së Perandorisë Osmane. Më pas studioi për gjuhë, letërsi dhe kulturë maqedonase dhe shqiptare në Shkup dhe Tiranë. Filloi një karrierë të gjatë gazetareske në Baricada, koncernin e parë të pavarur mediatik të krijuar në Rumani pas rënies së komunizmit. Prej vitit 1996 ai përkthen nga shqipja, maqedonishtja, frëngjishtja dhe anglishtja në rumanisht. Ndër përkthimet e tij gjenden vepra nga Gaston Bachelard, Franck Pavloff, Mitrush Kuteli, Fatos Arapi, Lidija Dimkovska dhe Goce Smilevski. Aktualisht ai jeton në Montreal të Kanadasë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d