përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Физика на тъгата

Gospodinov, Georgi.

295 gospodinov physikRrëfyesi i këtij romani vuan nga empatia e tepruar: ai është në gjendje dhe i detyruar që të futet në botën e çfarëdogjëje dhe kujtdo, gjë që e bën atë të përjetojë përjetimet e të tjerëve – qoftë ky gjyshi i vet në fillim të shekullit të 20të, Minotauri  i vogël që ka ngecur në një labirint ose një kërmill që është duke u gëlltitur. Por edhe fakti që koha ikën dhe nuk vjen më e mundon atë shumë dhe ai i kundërvihet kësaj me kapsula kohore: enë, ku fut gjithçka të rëndësishme për të tashmen. Po çfarë është e rëndësishme? Për këtë duhen bërë listat, që në ish-Bllokun Lindor kanë qenë aq të preferuara për nga fëmijët dhe të rinjtë....

Физика на тъгата i Georgi Gospodinovit është botuar në përkthimin gjermanisht (fragment) të Alexander Sitzmannit me titull Physik der Schwermut pranë botimeve Droschl, Graz dhe në përkthimin kroatisht (fragment) të Ksenija Banovićit me titull Fizika tuge pranë botimeve Fraktura, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d