përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Cvetkoski, Branko

.

cvetkoski brankoBranko Cvetkoski, lindur më 1954 në Sllatinë (Maqedoni), ka studiuar për filologji në Shkup. Ai ka punuar si gazetar, redaktor dhe kryeredaktor për disa revista dhe shtëpi botuese të Maqedonisë, ka qenë drejtor i Teatrit Kombëtar dhe është bashkëthemelues i Fondacionit për Letërsinë „Balkanika“. Aktualisht ai drejton bibliotekën „Brakja Miladinovci” në Shkup. Branko Cvetkoski është anëtar i Qendrës P.E.N., i Shoqatës së Shkrimtarëve Maqedonas dhe anëtar nderi i Bashkimit të Shkrimtarëve Bullgarë. Ai ka publikuar shumë vëllime me poezi, kritika dhe ese dhe ka marrë shumë çmime. Librat e tij janë përkthyer në 15 gjuhë. Ai vetë ka përkthyer rreth 30 libra nga serbishtja, bullgarishtja, kroatishtja dhe rusishtja.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d