përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Wichner, Ernest

.

wichner ernestErnest Wichner, lindur më 1952 në Zăbrani (Banat, Rumani), jeton prej vitit 1975 në Gjermani. Ai është autor poezish dhe tregimesh si dhe përkthyes, kryesisht nga rumanishtja. Ndër përkthimet e tij numërohen vepra nga Norman Manea, Ana Blandiana, Nora Iuga, Mircea Cărtărescu, M. Blecher dhe Varujan Vosganian. Në vitin 2003 ai mori në dorë drejtimin e Shtëpisë së Letërsisë në Berlin.

partner projektesh

traduki partners 2014 d