përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Kranjc, Mojca

.

mojca kranjc by ajda schmidtMojca Kranjc, e lindur më 1958 në Lubjanë, ka studiuar për letërsi të krahasuar dhe dramaturgji në universitetin e Lubjanës. Ajo punon si këshilltare teatri në Teatrin Kombëtar të Sllovenisë, Lubjanë, si dhe si përkthyese (ndër të tjera vepra nga Schiller, Lessing, J. M. R. Lenz, E. T. A. Hoffmann, Büchner, Wedekind, Schnitzler, R. Walser, v. Horváth, Canetti, Adorno, Brecht, Dürrenmatt, Melchinger, Bernhard, Tabori, Enzensberger, Oz, Jelinek, Handke, H. Müller, Trojanow, Capus, Schulze, Schimmelpfennig, Syha, Zeller). Si përkthyese dhe si këshilltare teatri ka marrë katër herë çmimin “Grün Filipič” që e akordon Ministria Federale e Austrisë për Arsim, Art dhe Kulturë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d