përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Vosganian, Varujan

.

vosganian varujanVarujan Vosganian, i lindur më 1958 në Craiova (Rumani), e kaloi fëmijërinë dhe rininë në Foçsani. Ai punon si shkencëtar ekonomie, politikan dhe shkrimtar dhe është president i Bashkimit të Armenëve të Rumanisë. Prej vitit 2006 deri më 2008 ai ka qenë ministër financash dhe ekonomie në Rumani, më 2013 u angazhua sërish si ministër ekonomie. Krahas librave me tema ekonomike dhe politike Varujan Vosganian publikon edhe romane dhe poezi.

http://vosganian.ro

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d