përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Nöstlinger, Christine

.

noestlinger_christine
© Alexa Gelberg
Christine Nöstlinger, e lindur më 1936 në Vjenë, studoi në fillim grafikë utilitare, më pas iu kushtua krijimit letrar. Më 1970 botoi librin e saj të parë për fëmijë i cili menjëherë korri sukses. Prej asaj kohe janë botuar prej saj më shumë se njëqind libra me ilustrime, për fëmijë e për të rinj, një pjesë e madhe e të cilëve janë përkthyer e nderuar me çmime të rëndësishme. Për veprën e saj në tërësi Christine Nöstlinger ka marrë çmimin Hans Christian Andersen. Po për veprën e plotë në vitin 2003 ka marrë çmimin përkujtimor Astrid Lindgren që u dha për herë të parë atë vit.

Christine Nöstlinger jeton në Vjenë dhe në një shtëpi fshati në Austrinë e Poshtme.

partner projektesh

traduki partners 2014 d