përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Markschies, Christoph

.

markschies christoph by HU Berlin© HU BerlinChristoph Markschies, i lindur më 1962 në Berlin, ka studiuar për teologji evangjeliste, filologji klasike dhe filozofi në Marburg, Jerusalem, Mynih dhe Tübingen. Më 1991 ai mbrojti doktoratën, më 1994 u bë docent universitar dhe pasi punoi si profesor në Jena (1994-2000) dhe Heidelberg (2000-2004) në vitin 2004 filloi si profesor për histori kishash pranë Universitetit Humboldt të Berlinit. Prej vitit 2006 deri më 2010 ka qenë president i këtij universiteti, prej vitit 2012 është zëvendës-president i Akademisë së Shkencave Berlin-Brandenburg. Më 2001 iu dha çmimi Leibniz.

partner projektesh

traduki partners 2014 d