përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Žarić, Marko

.

zaric markoMarko Žarić, i lindur më 1946, ka përfunduar për germanistikë dhe romanistikë në Zagreb dhe Münster, ka studiuar edhe në Fakultetin Teologjik të Zagrebit, si dhe në Shkollën e Lartë për punë dhe pedagogji sociale Osnabrück-Vechta. Prej vitit 1975 është përkthyes i certifikuar nga shteti gjerman. Marko Žarić punon si përkthyes, autor dhe fotograf. Prej vitit 1973 deri më 2011 ka jetuar në Gjermani. Punimet shkencore, esetë, kritikat, polemikat, reportazhet, poezitë para- dhe pasfjalët si dhe recensuat e tij janë publikuar në 14 anale, revista dhe gazeta, ndërsa fotografitë në gjashtë revista dhe gazeta. Veprimtaria e tij si përkthyes përfshin deri tani 17 tituj të botuar në Gjermani dhe Kroaci: libra politikë, romane, literaturë tematike nga fushat e edukimit dhe pedagogjisë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d