përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Grjasnowa, Olga

.

grjasnowa olga by rene fitzek.jpg© René FitzekOlga Grjasnowa, e lindur më 1984 në Baku (Azerbajxhan), u rrit në Kaukaz dhe ka jetuar për një kohë të gjatë në Poloni, Rusi dhe Izrael. Ajo ka përfunduar Institutin për Letërsi Gjermane në Lajcpig. Më 2011 ajo mori bursën “Grenzgänger” (Kufijkalues) të fondacionit Robert Bosch. Për romanin e saj debutues me të cilin ajo tërhoqi shumë vëmendjen e publikut Der Russe ist einer, der Birken liebt [Rus është njëri që do mështeknat] asaj iu dhanë më 2012 çmimet “Klaus-Michael Kühne” dhe “Anna Seghers”.

partner projektesh

traduki partners 2014 d