përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Simić, Roman

.

simic roman by sarah jane eyre© Sarah Jane EyreRoman Simić, i lindur më 1972 në Zadar, ka studiuar në Zagreb letërsi të krahasuar dhe spanjisht. Ka qenë redaktor i revistës së rëndësishme letrare të Kroacisë “Quorum” dhe është organizues dhe drejtor programi i Festivalit të mirënjohur të Tregimit Evropian. Dy herë ai ka marrë çmimin “Goran” për poetët e rinj. Tregimet e tij janë përkthyer në frëngjisht, spanjisht, suedisht, sllovenisht, polonisht, bullgarisht, serbisht, lituanisht dhe anglisht. Për U što se zaljubljujemo dhe Nahrani me ai mori në vitet 2005 dhe 2012 çmimin “Jutarnji List” për prozën më të mirë kroate.

partner projektesh

traduki partners 2014 d