përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Aritmija

Rešicki, Delimir.

280 resicki aritmijaKrakovë, Kazimierz, Varshavë, Budapest, Sisak, Baranja. Nëpër fshatrat, qytetet dhe visoret e Evropës Lindore dhe Qendrore kalon udhëtimi i poetit të madh kroat Delimir Rešicki në gjurmët e familjes së tij që ka emigruar dikur nga Polonia, nëpër Çeki dhe Hungari, e ka përfunduar në Slavoni. Udhëtimi të çon në mes të historisë së botës së sotme panonike që pas rënies së Perdes së Hekurt ka dalë tërësisht prej ritmit.

Vëllimi Aritmija [Aritmi] përkthyer nga Delimir Rešicki ka dalë në maqedonisht (sprovë leximi) përkthyer nga Nikola Madžirov nën titullin Аритмија te botimet Antolog, Shkup.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d