përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Rešicki, Delimir

.

resicki delimirDelimir Rešicki u lind më 1960 në Osijek, ku jeton edhe sot dhe punon si redaktor kulture në të përditshmen Glas Slavonije (Zëri i Slavonisë). Ai para së gjithash shkruan poezi, por edhe prozë, ese dhe kritika. Poezitë e tij janë përfshirë në shumë antologji dhe janë përkthyer në shumë gjuhë.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d