Shtyp

Ruge, Eugen

.

ruge eugenEugen Ruge, lindur më 1954 në Sosva pranë maleve Ural, studioi matematikë në Berlinin lindor dhe u bë bashkëpunëtor shkencor në Institutin qendror për fizikën e tokës. Më 1986 ai filloi me veprimtarinë shkruese. Ka shkruar pjesë të vogla teatrale, disa prej të cilave janë shfaqur. Romanin e tij debutues „In Zeiten des abnehmenden Lichts“ Eugen Ruge e botoi në vitin 2011. Vepra u lavdërua menjëherë nga kritika dhe në të njëjtin vit mori Çmimin gjerman të librit.