përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Sundhaussen, Holm

.

sundhaussen_holm
© privat
Lindur më 1942. Qysh prej studimeve në Mynih dhe habilitimit në Göttingen është prej vitit 1988 profesor i historisë së Europës Juglindore pranë Institutit të Europës Lindore të Universitetit të Lirë të Berlinit. Prej vitit 1998 bashkëdrejtues i Kolegjit berlinez për historinë e krahasuar të Europës. Është kurator dhe anëtar këshillash drejtues për disa seri botimesh dhe revistash, si dhe autor i një numri punimesh për historinë e Europës Juglindore, sidomos për hapësirën e ish-Jugosllavisë në shekujt 19 e 20.

partner projektesh

traduki partners 2014 d