përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Sulzer, Alain Claude

.

sulzer alain claude by julia baierAlain Claude Sulzer, lindur më 1953 në Riehen pranë Bazelit, është bibliotekar me profesion dhe jeton si shkrimtar i lirë në Bazel, Berlin dhe Alsasë. Prej vitit 1977 deri më 1997 ai ka banuar në  Düsseldorf, Bremen, Köln dhe Bochum. Vepra e tij është e njohur në arenën ndërkombëtare dhe përfshin shumë romane. Në Francë romani i tij Ein perfekter Kellner fitoi kundër Ian McEwan, Richard Ford, Don DeLillo, Denis Johnson etj. çmimin Médicis étranger 2008 dhe u bë një bestseller. Veç kësaj, ai është nderuar me çmimin Hermann Hesse (2009) dhe Çmimin e Qytetit Bazel për Kulturën (2013).

http://alainclaudesulzer.ch

partner projektesh

traduki partners 2014 d