përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Poenaru, Vasile

.

v poenaru vasileVasile V. Poenaru, lindur më 1969, gjermanist austriako-rumun, autor dhe përkthyes; jo i huaj në Vjenë, Linz, Bukuresht, Salzburg; artikuj të shumtë në Literatur und Kritik (Salzburg), Die Gazette (Mynih), Aurora-Magazin (Salzburg), Lichtwolf (Norden), Torso (Mynih), Wienzeile-Magazin (Vjenë), Schreibkraft (Graz) etj.; për shumë vite docent në universitetin e Torontos (shkenca translacioni, letërsi gjermanofone dhe DaF) dhe redaktor dhe kolumnist në gazetat kanadeze; ka marrë çmim ndër të tjera nga Social Sciences and Humanities Research Council of Canada (SSHRC); jeton në Toronto. Së fundi: Europa. Eine Erzählung, Botimet Hans Boldt, Winsen, 2013.

partner projektesh

traduki partners 2014 d