përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Ein liebender Mann

Walser, Martin.

275 walserMarienbad, 1823. Goethe – i ve dhe kaq i famshëm, saqë shërbëtori i tij shet fshehurazi fije nga floku i tij – dashuron të renë Ulrike von Levetzow. Martin Walser rrëfen historinë  e kësaj dashurie të pamundur prekshëm dhe njëkohësisht brishtë.

«Ka parajsë:
Dy për njëri-tjetrin.
Ka ferr:
Njëri mungon.»

Romani Ein liebender Mann  [Një burrë që dashuron] i Martin Walserit ka dalë në serbisht (sprovë për lexim) përkthyer nga Mirjana Popović nën titullin Poslednja Geteova ljubav pranë botimeve Laguna, Beograd.

partner projektesh

traduki partners 2014 d