përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Faes, Urs

.

faes ursUrs Faes, lindur më 1947 në Aarau, studioi histori (me fushë kryesore historinë koloniale, fashizmin, historinë e Zvicrës), gjermanistikë, filozofi dhe etnologji. Bëri disa vizita të gjata pune në Irlandë si dhe në Amerikën e Veriut e të Jugut. Urs Faes jeton si shkrimtar i lirë në Cyrih. Për veprat e tij ka marrë shumë çmime, ndër ta, çmimin e letërsisë së kantonit Solothurn, çmimin “Schiller” të Zvicrës dhe së fundmi “Zolliker Kunstpreis” (2013). Libri i tij Paarbildung u emërua më 2010 për Çmimin Zviceran të Librit.

www.ursfaes.ch

partner projektesh

traduki partners 2014 d