përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Schulze, Ingo

.

schulze_ingo
© juergen-bauer.com

Ingo Schulze, i lindur më 1962 në Dresden, studioi filologji klasike në Jena dhe punoi në Altenburg si këshilltar teatri dhe redaktor gazete. Prej vitit 1993 jeton me familjen në Berlin. Për librin e tij të parë 33 Augenblicke des Glücks (33 çaste lumturie, 1995) u nderua ndër të tjera me Çmimin letrar aspekte. Për veprën Simple Storys (1998) mori Çmimin letrar të Berlinit me medaljen Johannes Bobrowski. Më 2001 mori Çmimin letrar Joseph Breitbach, ndërsa më 2007, për vëllimin e dytë me tregime Handy, Çmimin e Panairit të librit të Leipzigut. Ingo Schulze është anëtar i Akademisë së Arteve në Berlin dhe i Akademisë gjermane për Gjuhën dhe Artin letrar. Librat e tij janë përkthyer në 27 gjuhë.

Ingo Schulze, i lindur më 1962 në Dresden, studioi filologji klasike në Jena dhe punoi në Altenburg si dramaturg skene dhe redaktor gazete. Prej vitit 1993 jeton me familjen në Berlin. Për librin e tij të parë 33 Augenblicke des Glücks (33 çaste lumturie, 1995) u nderua ndër të tjera me Çmimin letrar aspekte. Për veprën Simple Storys (1998) mori Çmimin letrar të Berlinit me medaljen Johannes Bobrowski. Më 2001 mori Çmimin letrar Joseph Breitbach, ndërsa më 2007, për vëllimin e dytë me tregime Handy, Çmimin e Panairit të librit të Leipzigut. Ingo Schulze është anëtar i Akademisë së Arteve në Berlin dhe i Akademisë gjermane për Gjuhën dhe Artin letrar. Librat e tij janë përkthyer në 27 gjuhë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d