përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Moses der Ägypter

Assmann, Jan.

273 assmann mojsijeMoisiu: themeluesi i besimit hebraiko-kristian te zoti, Heroldi i urtësisë së Egjiptit të Vjetër, ligjbërësi revolucionar. Jan Assmann, egjiptolog dhe historian feje, rrëfen historinë e interpretimeve të Moisiut, që gjithnjë kanë qenë edhe vet-interpretime të secilës epokë – një fizionomi e Perëndimit. "Ky libër sovran sa për t’u admiruar e përçon më tej forcën mahnitëse të personazheve të tij dhe të historisë së tyre." (Frankfurter Rundschau).

Moses der Ägypter. Entzifferung einer Gedächtnisspur [Mojsi egjiptiani. Deshifrim i një gjurme kujtese] i Jan Assmannit ka dalë në kroatisht (sprovë për lexim) përkthyer nga Kiril Miladinov nën titullin Mojsije Egipćanin. Dešifriranje traga u pamćenju pranë botimeve Izdanja Antibarbarus, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d