përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Münkler, Herfried

.

muenkler_herfried
© privat
Herfried Münkler, lindur më 1951, është profesor i shkencave politike pranë universitetit Humboldt të Berlinit dhe anëtar i Akademisë së Berlin-Brandenburgut për Shkencat. Ka bërë emër me një numër studimesh mbi historinë e ideve dhe teorinë e luftës. Disa prej tyre ndërkohë janë bërë vepra standarde, si për shembull "Macchiavelli" (1982), "Gewalt und Ordnung" (1993), "Die neuen Kriege" (2002), "Der neue Golfkrieg" (2003) dhe "Imperien" (2005).

partner projektesh

traduki partners 2014 d