përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Minenfeld Balkan. Der unruhige Hinterhof Europas

Ihlau, Olaf; Mayr, Walter.

261 minenefeld balkanNë librin e tyre Walter Mayr dhe Olaf Ihlau raportojnë për Ballkanin, përshkruajnë jetën e njerëzve dhe tregojnë se ç’ndodh në se rindizen armiqësitë e vjetra që ende ekzistojnë. Mbas rrënimit të Jugosllavisë dhe luftërave pasuese Kutia e Pandorës rrezikon të hapet sërish në Ballkan. Interesa strategjike me ndërhyrjen e fuqive të jashtme, si për shembull në rivalitetin në thellim e sipër ndërmjet Rusisë dhe Shteteve të Bashkuara, mund të sjellin tensione të reja. Veç kësaj rrjeti i krimit të organizuar në Ballkanin Perëndimor me tregtinë e drogës, të njerëzve dhe armëve po bëhet një sfidë gjithnjë e më e madhe për sigurinë e Bashkimit Evropian.

Minenfeld Balkan. Der unruhige Hinterhof Europas [Fusha e minuar Ballkani. Oborri i  trazuar i Evropës] i Olaf Ihlaut dhe Walter Mayrit ka dalë në bullgarisht (sprovë për lexim) përkthyer nga Totka Ivanova Monova nën titullin Балканите – минно поле. Размирният заден двор на Европа pranë botimeve Paradox, Sofje.

partner projektesh

traduki partners 2014 d