përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Polanc, Sonja

.

polanc sonjaSonja Polanc, lindur më 1956 në Samobor (Kroaci), studioi filozofi dhe letërsi të krahasuar në Lubjanë. Prej 1988ës punon si artiste e lirë. Si aktore ajo ka luajtur në shumë shfaqje të rëndësishme dhe ka fituar çmime kombëtare e ndërkombëtare. Një fushë tjetër e veprimtarisë së saj është puna në radio e televizion, për të cilën ajo gjithashtu ka marrë disa çmime. Sonja Polanc punon sot kryesisht si përkthyese veprash letrare. Ajo është bashkëthemeluese e shtëpisë botuese “Zrakogled” dhe përkthen në sllovenisht letërsi bashkëkohore nga kroatishtja, serbishtja, bosnjishtja dhe malazishtja. Ndër përkthimet e saj numërohen vepra nga Slavenka Drakulić, Dubravka Ugrešić, David Albahari, Miljenko Jergović, Semezdin Mehmedinović, Srđan V. Tešin, Miro Gavran dhe Daša Drndić.

partner projektesh

traduki partners 2014 d