përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Gstrein, Norbert

.

gstrein_norbertNorbert Gstrein, i lindur më 1961 në Mils të Tirolit, studioi matematikë dhe filozofi gjuhe në Innsbruck, Stanford dhe Erlangen. Më 1988 botoi tregimin e parë Einer. Vijuan vepra për të cilat është shpërblyer me disa çmime, ndër ta: Çmimi letrar i Berlinit, Çmimi Alfred Döblin, Çmimi letrar i fondacionit Konrad Adenauer, Çmimi Uwe Johnson. Kohët e fundit janë botuar romanet Eine Ahnung vom Anfang (2013), In der freien Welt (2016) dhe Die kommenden Jahre (2018).

partner projektesh

traduki partners 2014 d