përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Lainšček, Feri

.

lainscek feri by denis cizar© Denis CizarFranc (Feri) Lainšček, lindur më 1959 në Dolenci, në veri të Sllovenisë, studioi gazetari në universitetin e Lubjanës. Që nga viti 1983 ai punon si shkrimtar i lirë dhe prej vitit 2007  është edhe redaktor pranë botimeve “Franc-Franc” në Murska Sobota. Feri Lainšček ka një veprimtari të gjerë prapa. Shumë romane të tij janë bërë filma. Filmi Petelinji zajtrk që është bërë sipas librit të tij me të njëjtin titull konsiderohet si filmi slloven më i shikuar që nga pavarësia e Sllovenisë.

www.ferilainscek.si

partner projektesh

traduki partners 2014 d