përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Langer, Benjamin

.

langer benjaminBenjamin Langer, i lindur më 1976 në Erlangen, studioi gjermanistikë dhe histori arti në Bamberg dhe Budapest. Prej vitit 2005 deri më 2006 ka qenë lektor i fondacionit  “Robert Bosch” dhe prej vitit 2006 deri më 2009 lektor i DAAD-së (Deutscher Akademischer Austauschdienst) në universitetin „Sveti Kiril i Metodij“ në Shkup, Maqedoni. Që atëherë Benjamin Langer jeton me familjen e tij në Berlin. Ndër të tjera jep mësim në Institutin e Filologjisë Gjermane dhe Holandeze të Universitetit të Lirë të  Berlinit, jep mësim gjermanisht për të huajt dhe përkthen letërsi maqedonase në gjermanisht (deri më tani ndër të tjera tekste të Goce Smilevskit, Vlada Uroševićit, Venko Andonovskit, Vladimir Martinovskit, Robert Alagjozovskit dhe Igor Isakovskit).

partner projektesh

traduki partners 2014 d