përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Fischer, Ernst Peter

.

fischer_ernst_peter
© A. Savin
Ernst Peter Fischer, i lindur më 1947 në Wuppertal, studioi matematikë, fizikë dhe biologji. Më 1977 mbrojti doktoratën pranë Max Delbrückut në California Institute of Technology dega e biologjisë, ndërsa më 1987 mbrojti punimin e profesurës në fushën e historisë së shkencave, lëndë të cilën e jep pranë universitetit të Konstancës. Shkruan si publicist i shkencës artikuj për revistat ose gazetat GEO, Bild der Wissenschaft, Weltwoche dhe FAZ. Në faqen scienceblogs.de drejton një blog për çështje filozofike-shkencore dhe ngjarje aktuale. Ernst Peter Fisher jeton dhe punon në Konstancë dhe në Berlin.

partner projektesh

traduki partners 2014 d