përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Maković, Zvonko

.

zvonko makovic by SpeedyGonsales© Speedy GonsalesZvonko Maković, poet dhe historian arti, u lind më 1947 në Osijek, Kroaci. Ai studioi histori arti dhe letërsi krahasuese në Fakultetin e Filozofisë së universitetit të Zagrebit, ku sot drejton Katedrën e Artit Modern dhe Komunikimit Pamor. Maković shkruan kritika arti, punime shkencore, poezi, ese dhe kolumna. Më 2001 ai u vlerësua me çmimin mirënjohur kroat për letërsinë Gorano vijenac për të gjithë veprën e tij poetike.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d