përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Lompar, Mladen

.

lompar mladenMladen Lompar u lind më 1944 në Cetinje, Mali i Zi, ku jeton dhe punon deri më sot. Ai kreu studimet në Fakultetin e Filozofisë në Beograd. Lompar është kryetar i degës malazeze të P.E.N.-it, zëvendëskryetar i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Dukljes, anëtar i Shoqatës së Shkrimtarëve të Pavarur të Malit të Zi dhe kryeredaktor i revistës për letërsinë, kulturën dhe shoqërinë „Ars“. Ai ka  publikuar dhjetë vëllime me poezi, të cilat janë përkthyer në shumë gjuhë dhe janë vlerësuar me shumë çmime. Veç kësaj, ai shkruan kritika arti dhe ese.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d