përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Lompar, Mladen

.

lompar mladenMladen Lompar u lind më 1944 në Cetinje, Mali i Zi, ku jeton dhe punon deri më sot. Ai kreu studimet në Fakultetin e Filozofisë në Beograd. Lompar është kryetar i degës malazeze të P.E.N.-it, zëvendëskryetar i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Dukljes, anëtar i Shoqatës së Shkrimtarëve të Pavarur të Malit të Zi dhe kryeredaktor i revistës për letërsinë, kulturën dhe shoqërinë „Ars“. Ai ka  publikuar dhjetë vëllime me poezi, të cilat janë përkthyer në shumë gjuhë dhe janë vlerësuar me shumë çmime. Veç kësaj, ai shkruan kritika arti dhe ese.

partner projektesh

traduki partners 2014 d