përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Cindori, Ružica

.

cindori ruzicaRužica Cindori u lind më 1961 në Ludbreg, Kroaci. Ajo studioi letërsi të krahasuar dhe filozofi në Zagreb ku edhe sot jeton dhe punon si sekretare e Shoqatës së Shkrimtarëve të Kroacisë. Që nga viti 1984 ajo ka botuar tetë vëllime me poezi. Poezitë e saj janë përkthyer në shumë gjuhë; më 2006 poezia e saj u nderua me çmimin kroat Dobriša Cesarić dhe më 2010 me çmimin bullgar Srebrno leće pero. Ružica Cindori punon edhe vetë si përkthyese nga gjuhët sllave (Vesna Acevska, Dimcho Debelyanov, Elka Nyagolova, Veno Taufer, Ivo Frbežar, Cvetka Bevc, Gregor Podlogar, Stanka Hrastelj).

partner projektesh

traduki partners 2014 d