përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Freud, Sigmund

.

freud sigismund by max halberstadtSigmund Freud, lindur më 1856 në Freiberg (Moravi), iu përkushtua psikopatologjisë gjatë një vizite studimore në Paris mbas përfundimit të mjekësisë. Më pas, në klinikën e vet private, ai u mor me histerinë dhe forma të tjera të neurozës. Ai është themeluesi i psikanalizës dhe e ka zhvilluar atë më tej si një metodë kurimi dhe hulumtimi si dhe si psikologji të përgjithshme që përfshin edhe fenomenet e jetës normale shpirtërore. Më 1938 Freudi emigroi në Londër ku vdiq më 1939.

partner projektesh

traduki partners 2014 d