Shtyp

Beyer, Marcel

.

beyer_marcel
© juergen-bauer.com
Marcel Beyer, i lindur më 1965 në Tailfingen, studioi gjermanistikë, anglistikë dhe shkencë të letërsisë në Siegen. Mori më 1992 masterin me një punim mbi shkrimtaren Friederike Mayröcker. Prej vitit 1989 botoi pranë Universitetit Siegen së bashku me Karl Rihan serinë „Vergessene Autoren der Moderne“ (Autorë të harruar të modernizmit). Prej 1990 deri më 1993 punoi si redaktor i revistës letrare Konzepte. Prej 1992 më 1998 botoi shkrime në revistën muzikore Spex. Më 1996 dhe 1998 ishte Writer in Residence pranë University College London dhe pranë University of Warwick në Coventry. Marcel Beyer ka botuar ndër të tjera një numër vëllimesh poetike dhe romanesh si dhe ka marrë çmime të shumta letrare.