përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Avdić, Selvedin

.

avdic selvedinSelvedin Avdić u lind më 1969 në Zenica, Bosnjë-Hercegovinë. Edhe sot ai jeton dhe punon atje si shkrimtar dhe gazetar: Avdić është redaktor në revistën online Zurnal.info dhe punon për radion e Bosnjë-Hercegovinës. Libri i tij i parë, një vëllim me tregime të shkurtra, doli në treg më 2004: Podstanari i drugi fantomi [Nënqeramarrës dhe fantoma të tjera]. Ai gjithashtu ka publikuar ndër të tjera edhe një udhërrëfyes për qytetin e tij Zenica dhe një vëllim me reportazhe për burgun e atjeshëm të grave. Romani i tij i parë Sedam strahova [Shtatë tmerret] ka dalë më 2010 dhe ndërkohë është përkthyer në shumë gjuhë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d