përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Ljubić, Nicol

.

ljubic nicol© Edi MaticNicol Ljubić, i lindur më 1971 në Zagreb, u rrit si bir i një tekniku aeroplanësh në Suedi, Greqi, Rusi dhe Gjermani. Ai ka studiuar për shkenca politike dhe punon si gazetar dhe autor i lirë. Reportazhet e tij janë vlerësuar disa herë me çmime, ndër të tjera me çmimin “Theodor Wolff”. Më 2010 doli romani Meeresstille, për të cilin ai mori çmimin nxitës “Adelbert von Chamisso” dhe çmimin letrar të degës së sindikatës “ver.di” në Berlin-Brandenburg. Më 2012 ai përgatit për botim antologjinë Schluss mit der Deutschenfeindlichkeit.

partner projektesh

traduki partners 2014 d