përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Zielpunkt Europa

Petritsch, Wolfgang.

253 zielpunkt europaLibri dokumenton përpjekjet e autorit për paqësimin e hapësirës ish-jugosllave, ai i bën reklamë Evropës së Bashkuar, por shkon edhe më larg se aq. Dokumentohet si angazhimi i suksesshëm i Petritsch-it për lirimin e të burgosurve boshnjakë nga Guantánamo, ashtu edhe marrja në pyetje që atij i bëri vetë Miloševići në Gjyqin e Krimeve të Luftës në Hagë. Ca reflektime personale për disa aktorë kryesorë të Ballkanit, për viktimat dhe dorasit e këtij konflikti të fundit të Evropës së shekullit të 20të, por edhe për Peter Handken dhe vendlindjen e tyre të përbashkët, Kerntenin, e rrumbullakojnë panoramën e këtij homo politicus-i dhe intelektuali polemik.

Zielpunkt Europa [Pikësynim Evropa] i Wolfgang Petritschit ka dalë në përkthimin kroat (sprovë për lexim) të Sead Muhamedagićit nën titullin Odredište Europa pranë botimeve Modo Fac, Zagreb.

partner projektesh

traduki partners 2014 d