përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Muschg, Adolf

.

muschg adolf by www.schwichow.de© www.schwichow.deAdolf Muschg u lind më 1934 në Zollikon (Kanton Cyrih). Ai ka studiuar për gjermanistikë, anglistikë dhe filozofi në Cyrih dhe Cambridge dhe ka mbrojtur doktoratën më 1959 te Emil Staiger. Prej vitit 1970 deri më 1999 ai ka qenë profesor i gjermanistikës në Cyrih. Më 1994 Muschg mori çmimin “Georg Büchner”. Më 2003 deri më 2005 ai ka qenë president i Akademisë së Arteve, Berlin.

partner projektesh

traduki partners 2014 d