përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

përkthyes

Shtyp

Suljić - Boškailo, Bisera

.

suljic_boskailo_bisera
Bisera Suljić-Boškailo, e lindur më 1965 në Tutin (Serbi) është shkrimtare bosnjake-hercegovinase. Ajo ka botuar romanet Goli OtokLa PerlaPešter, Bilija, vëllimet me poezi Vilino Kolo, Vilino kolo i druge ljubavi, si dhe monografinë Thomas Mann na svojim izvorima. Për veprën e saj si poete është nderuar disa herë, ndër të tjera me çmimin Antun Branko Šimić. Bilija u vlerësua në vitin 2009 si romani më i mirë i botuar në Serbi. Bisera Suljić-Boškailo ka studiuar Gjuhë e Letërsi Serbokroate në Sarajevë dhe Mostar si dhe Gjuhë e Letërsi Gjermane në Eichtatt. Ka përkthyer ndër të tjera vepra nga Michael Krüger, Bodo Schäfer dhe Paul Maar. Bisera Suljić-Boškailo jeton në Ingolstadt dhe Novi Pazar, ku drejton në Universitetin Ndërkombëtar katedrën e Gjermanistikës.

partner projektesh

traduki partners 2014 d