përkthime nga, për në e në Europë Juglindore
Shtyp

Osti, Josip

.

osti josipJosip Osti u lind më 1945 në Sarajevë në Jugosllavinë e asokohe. Ai ka studiuar në Fakultetin e Artit të Universitetit të atjeshëm. Ka punuar si lektor i një shtëpie botuese, ka qenë drejtor i „Ditëve të Poezisë“ në Sarajevë dhe president i „Përkthyesit e bashkuar të Bosnjë-Hercegovinës”. Prej fundit të viteve 80të ai jeton si autor dhe përkthyes i lirë në Slloveni. Krahas prozës, eseve dhe kritikave, ai ka botuar edhe shumë vëllime me poezi. Poezitë e tij janë përkthyer në shumë gjuhë. Më 1994 ai u vlerësua me çmimin me emër “Vilenica”.

Çelje e serisë poetike tradukita poezio

28_tradukitaTRADUKI, në bashkëpunim me shtëpinë botuese vjeneze Edition Korrespondenzen, ka nisur në vitin 2010 ciklin poetik tradukita poezio, në të cilin prezantohen për herë të parë në gjermanisht poetë të rëndësishëm nga Evropa Juglindore. Të gjitha vëllimet e ciklit janë edicione dygjuhëshe, të përkthyera në mënyrë të shkëlqyer dhe të redaktuar me kujdes të veçantë.

partner projektesh

traduki partners 2014 d