përkthime nga, për në e në Europë Juglindore

autorë

Shtyp

Osti, Josip

.

osti josipJosip Osti u lind më 1945 në Sarajevë në Jugosllavinë e asokohe. Ai ka studiuar në Fakultetin e Artit të Universitetit të atjeshëm. Ka punuar si lektor i një shtëpie botuese, ka qenë drejtor i „Ditëve të Poezisë“ në Sarajevë dhe president i „Përkthyesit e bashkuar të Bosnjë-Hercegovinës”. Prej fundit të viteve 80të ai jeton si autor dhe përkthyes i lirë në Slloveni. Krahas prozës, eseve dhe kritikave, ai ka botuar edhe shumë vëllime me poezi. Poezitë e tij janë përkthyer në shumë gjuhë. Më 1994 ai u vlerësua me çmimin me emër “Vilenica”.

partner projektesh

traduki partners 2014 d